Treintickets Bernina Express

Wilt u zelf een keer genieten van de schoonheid die het Zwitserse kanton Graubünden te bieden heeft dan is een reis met de Bernina Express de ultieme mogelijkheid om deze droom waar te maken. Daarnaast kunt u ook diverse andere spoorroutes verkennen in Graubünden. Zo is er behalve de Bernina Express onder andere ook nog de Glacier Express die ook door dit kanton rijdt. Ook de trein naar Arosa of Davos is een aanrader.

De Graubündenpas

Bent u van plan om per trein door het kanton Graubünden te reizen dan is het verstandig om de zogenaamde Graubündenpas aan te schaffen. Dit ticket geeft u namelijk de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer in Graubünden. Hieronder vallen de trajecten van Rhätische Bahn (de spoorwegmaatschappij in de regio), de verkeersbedrijven in Davos, maar ook de lokale bussen in onder meer Sankt Moritz.

Drie dagen of vijf dagen vrij reizen

Bij aanschaf van een Graubündenpas kunt u kiezen welke variant u neemt. Voor mensen die een week in dit gebied verblijven is het aan te raden om de Graubündenpas voor zeven dagen te nemen. In deze periode van een week mag u dan drie dagen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer dat wordt aangeboden door de aangesloten vervoerders. Omdat Rhätische Bahn hierbij is aangesloten kunt u dus ook gebruik maken van de Bernina Express. Bent u van plan langer te blijven dan kiest u natuurlijk voor de Graubündenpas van 14 dagen. In deze periode van twee weken kunt u op vijf dagen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

Reist u eerste klas of tweede klas?

Wanneer u besluit om een Graubündenpas aan te schaffen moet u wel eerst een vraag zien te beantwoorden, namelijk: vindt ik een tweedeklasticket comfortabel genoeg of reis ik tijdens de vakantie toch liever eerste klas? Gelukkig kunt u bij het aanschaffen van de Graubündenpas kiezen uit beide opties. Als u een Graubündenpas aanschaft houdt u er dan wel rekening mee dat deze pas strikt persoonlijk is. Dit betekent dat uw hele reisgezelschap (inclusief kinderen) in het bezit moeten zijn van een persoonlijke Graubündenpas.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *